Mühürsüz etler gıda güvenliğini tehdit ediyor!

Adana’da Kebap Harcında Taşlık ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Tespit Ediliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Adana, kebabın başkenti olmasına rağmen birçok işletmede taşlık ve tek tırnaklı hayvan eti gibi unsurlar kebap harcında tespit edildi. Bu durum, doğru iş yapan kebapçıları da zan altında bırakıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya kullandığı mühürsüz etler halk sağlığını riske atıyor. Uzmanlar, mühürsüz etin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli!”

Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana Kebabı, erkek kuzu etiyle yapılır. Ben her zaman mühürlü etleri tercih ederim. Etlerim mezbahanede kesilir, kaçak kesim asla olmaz. İnsan sağlığı benim için en önemli kriterdir. Bir işi yaparken vicdanen rahat olmalısınız.”

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir!”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını belirten Aydın, “Her işi doğru şekilde yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık veya sağlıksızlık yoktur. Kesilen tavuk ayrı yerde tutulmalı, et başka bir yerde kesilmeli. Ayrıca bıçaklar da ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin kaynağı ve türü belirsizdir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılmalıdır.”

“Sağlık Oyuncak Değildir!”

Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik şartlarda hizmet vermesi gerektiğine değinen Aydın, “Hijyen kurallarına uyum sağlamalıyız. Ne kadar temiz olursak, Adana Kebap’ın lezzeti o derece artar. Hijyen önemlidir çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Sağlıkla oynamayın!”

“Önce Hijyen ve Temizlik!”

Antalya’dan gelen bir müşteri olan Kamile Aslan, Adana Kebap’ını ilk defa denediğini ve beğendiğini belirterek, “Gittiğim her mekanda öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen ve temizlik benim için çok önemlidir” dedi.

Müşterilerden Gökhan Aslan da hijyen kurallarının halk sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hijyen ve temizliğe dikkat etmek şart!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.

Bahar aylarında KKKA tehlikesi: Uzmanlardan kene yarısı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını bulaştıran kenelerin mayıs ve ağustos arasında daha aktif olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 6 hastaya umut oldu

Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 6 hastaya umut oldu

Sürekli yorgun hissediyorsanız bu diyet tam size göre!

Ketojenik diyet, yalnızca kilo kaybı değil, aynı zamanda dengeli enerji ve mental sağlık için de etkili. Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, yaz aylarında kan şekeri düşüşü ve ani açlık krizlerini önleyen bu beslenme modelini anlattı.