Mühürsüz etler gıda güvenliğini tehdit ediyor!

Adana’da Kebap Harcında Taşlık ve Tek Tırnaklı Hayvan Eti Tespit Ediliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Adana, kebabın başkenti olmasına rağmen birçok işletmede taşlık ve tek tırnaklı hayvan eti gibi unsurlar kebap harcında tespit edildi. Bu durum, doğru iş yapan kebapçıları da zan altında bırakıyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranların sattığı veya kullandığı mühürsüz etler halk sağlığını riske atıyor. Uzmanlar, mühürsüz etin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

“İnsan Sağlığı Her Şeyden Önemli!”

Adanalı kebap ustası Yaşar Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: “Gerçek Adana Kebabı, erkek kuzu etiyle yapılır. Ben her zaman mühürlü etleri tercih ederim. Etlerim mezbahanede kesilir, kaçak kesim asla olmaz. İnsan sağlığı benim için en önemli kriterdir. Bir işi yaparken vicdanen rahat olmalısınız.”

“Hiçbir İmkansızlık, Sağlıksızlık Değildir!”

Mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kaçak kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını belirten Aydın, “Her işi doğru şekilde yapmalısınız. Hiçbir imkansızlık veya sağlıksızlık yoktur. Kesilen tavuk ayrı yerde tutulmalı, et başka bir yerde kesilmeli. Ayrıca bıçaklar da ayrı olmalı. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin kaynağı ve türü belirsizdir. Mühürsüz et tüketiminden kaçınılmalıdır.”

“Sağlık Oyuncak Değildir!”

Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik şartlarda hizmet vermesi gerektiğine değinen Aydın, “Hijyen kurallarına uyum sağlamalıyız. Ne kadar temiz olursak, Adana Kebap’ın lezzeti o derece artar. Hijyen önemlidir çünkü sağlık her şeyden önce gelir. Sağlıkla oynamayın!”

“Önce Hijyen ve Temizlik!”

Antalya’dan gelen bir müşteri olan Kamile Aslan, Adana Kebap’ını ilk defa denediğini ve beğendiğini belirterek, “Gittiğim her mekanda öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen ve temizlik benim için çok önemlidir” dedi.

Müşterilerden Gökhan Aslan da hijyen kurallarının halk sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hijyen ve temizliğe dikkat etmek şart!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Uzmanından yaz tatili uyarısı: Adet geciktirici ilaçlar tehlikeli mi?

Kadınların özellikle yaz döneminde tatil planlarına göre adet dönemini ertelemek istediğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Evrim Bostancı Ergen, “Adet geciktirici ilaçlar kısa süreli kullanımda kalıcı bir risk oluşturmasa da, kesinlikle bir alışkanlığa dönüşmemelidir” dedi.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Erkeklerde ‘sessiz hastalık’: Gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de yaklaşık 2 milyon erkek, kemikleri zayıf ve kırılgan hale getiren “sessiz hastalık” olarak bilinen osteoporozdan muzdarip.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

Bahar geldi, ortaya çıktılar: Kenelere karşı nasıl önlem almalıyız?

Kars’ta baharın gelişiyle meralar canlandı, ancak keneler de ortaya çıktı. Uzmanlar, kene ısırıklarının ölümcül hastalıklara yol açabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Baş dönmesi ve yorgunluğa neden oluyor! Günlük ne kadar su tüketmeliyiz?

Yoğun sıvı kaybının baş dönmesi, yorgunluk ve hatta solunum sıkıntılarına sebep olabileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, havaların ısınmaya başlamasıyla daha da özen gösterilmesi gereken su tüketimi hakkında bilgi verdi.