Uzman isim Özgür Erdursun emekliye kara haberi verdi. “Zaman kaybı” diyerek noktayı koydu

Emekliler Bayram İkramiyesinden Memnun Değil: İşte Detaylar

Kurban Bayramı yaklaşırken, milyonlarca emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar, bayram ikramiyesi konusunda endişeli. Hükümet, ikramiyeyi 4 bin TL olarak haziranın ilk haftasında ödeyeceğini duyurdu fakat bu miktar, ekonomik koşullar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle emeklileri tatmin etmiyor. Kamuoyunda ikramiyenin artırılması gerektiği yönünde tartışmalar sürerken, beklentiler oldukça düşük.

Uzmanlar İkramiye Politikasını Eleştiriyor

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ikramiyenin alım gücünün azaldığını belirtiyor. Erdursun, 2018’de ikramiyenin asgari ücretin %62,5’ine denk geldiğini ancak şu anda sembolik bir değere sahip olduğunu söylüyor. Enflasyon hesaplarına göre, ikramiyenin bugün en az 16 bin TL olması gerektiğini ifade eden Erdursun, hükümetin bu miktarlara çıkmasının pek muhtemel olmadığını dile getiriyor.

Ankara Kulislerinde Konuşulanlar

Ankara’daki kulislerde, ikramiyenin 8 bin TL’ye çıkarılabileceği söylentileri dolaşıyor. Bazı kaynaklar, bu önerinin masada olduğunu ancak henüz resmiyet kazanmadığını belirtiyor. Hükümetin bütçe sorunları sebebiyle sembolik bir artışla yetinebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Kurban Bayramı Hazırlıkları Zorlaşıyor

Yükselen gıda ve hayvancılık maliyetleri, 4 bin TL’lik bayram ikramiyesiyle kurban kesmeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Emekliler, dini vecibelerini yerine getirmekte her yıl daha fazla zorlanıyor. Erdursun, ikramiye konusunu zaman kaybı olarak nitelendirerek, kalıcı maaş artışlarının ön planda olması gerektiğini savunuyor.

Erdursun, “Bugün itibariyle bayram ikramiyesi en az 16 bin TL olmalıydı. Ancak hükümetin bu seviyelere çıkması pek mümkün değil. Hatta kulislerde dolaşımda olan 500 TL’lik sembolik artışın bile gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Emekliler için ikramiye değil, düzenli maaş zammı şart. Bu sistem, umut tacirliğine dönüştü. Artık ikramiyeden çok gerçek anlamda geçim sağlayacak maaşlar gerekli. İkramiye konuşmak zaman kaybı. Emeklilerin geçim sıkıntısı var, umut tacirliğine ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

Hükümetin haziran başında yapacağı açıklama büyük merak konusu. Ancak anlaşılan o ki, mevcut durum emeklilerin büyük bir artış umut etmemesi gerektiğini gösteriyor. İkramiye, ekonomik zorluklarla boğuşan emeklilere pek bir rahatlama getirmeyecek gibi duruyor.

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 13 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 722 milyar 121 milyon 541 bin lira artarak 23 trilyon 768 milyar 121 milyon 209 bin liraya çıktı.

Merkez Bankası’ndan bir elektronik para kuruluşuna faaliyet izni

Merkez Bankası, 1000 Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ’ye elektronik para kuruluşu olarak hizmet vermesi için faaliyet izni verdi.

TÜİK nisanda ücretli çalışanların sayısını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Nisan ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerini kapsayan verilere göre, ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,4 oranında …

Bu tarihe dikkat! Emekli maaşları daha düşük olacak

Türkiye’deki memur sayısı son yıllarda hızla ikiye katlanırken, yılın ilk aylarında paylaşılan verilere göre Türkiye’deki toplam memur sayısı 5 milyon 243 bini geride bıraktı. Memurların maaşları kadar, emekli olduklarında elde edecekleri özlük …

Otomotiv üretiminde yüzde 1,4’lük düşüş

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, yılın ilk 5 aylık döneminde otomotiv ihracatı adet bazında geçen yılın aynı dönemine yüzde 5 artarak 440 bin 221 oldu

İsrail-İran savaşı fail planını altüst etti!

İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla tırmanan jeopolitik gerilim, Türkiye ekonomisinde toparlanma beklentilerine darbe vurdu. Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, son gelişmeler, enerji fiyatlarında yükselişi tetikleyerek Türkiye’de enflasyon ve …