Kilis’in Tek Balıkçısı Hülya Döner, Aile Geleneğini Yaşatıyor
Kilis’in tek balıkçısı olan Hülya Döner, erkek kardeşiyle birlikte balıkçılık mesleğini sürdürerek aile geleneğini yaşatıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren işine başlayan Döner, hem Kilis halkına taze balık sunuyor hem de kadınların başarılı olabileceğini kanıtlıyor.
Zorlu hava koşullarına ve fiziksel güce dayalı mesleğini severek yaptığını belirten Döner, “Dedem yıllarca bu mesleği severek yapmış. Ben de onun izinden giderek bu geleneği sürdürmekten gurur duyuyorum” dedi.
“Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras”
Mesleğe nasıl başladığını anlatan Hülya Döner, “Kardeşim Uğur’un koordinasyonunda ve ailemizden gelen balıkçılık tecrübesini harmanlayarak, Kilis halkına en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Her gün sabahın erken saatlerinde tezgahlarımızı hazırlıyor, halkımıza taze ve sağlıklı balıklar sunabilmek için hijyenik şartlara azami özen gösteriyoruz. Balıklarımızı saklama ve sergileme süreçlerinde modern soğutma sistemleri ve buz makineleri kullanıyoruz. Hem dükkanımızın temizliğini hem de balıkların tazeliğini sağlamak bizim için önemli önceliklerden biri. Bu iş bizim sadece geçim kaynağımız değil, aynı zamanda dedemizden kalan bir miras. Bu yüzden her gün işimize daha fazla özen göstermeye çalışıyoruz. Karadeniz’in Azize Ablası varsa Kilis’in de Hülya Ablası var” şeklinde konuştu.
“Kilisliler Balığa Yoğun İlgi Gösteriyor”
Kilis halkının en çok Karadeniz hamsisi, istavrit, çinekop ve mezgit tükettiğini belirten Döner, “Kilis halkı artık balık kültürünü benimsedi ve sağlıklı beslenme için balığı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.
Balıkları sağlıklı ve hijyenik şekilde muhafaza ettiklerini vurgulayan Döner, “Balıklarımızın taze kalması için 2-3 kilo şeklinde azar azar dışarıya çıkarıyoruz. Balıkların tazeliği korumak bizim için önemli öncelik” diye konuştu.