Eski dostu artık içini sızlatıyor: Ona bakınca tek gördüğü kayıp bir ruh

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in 99 yaşındaki kocası Prens Philip son yolculuğuna uğurlanacaktı o gün…

İngiliz kraliyet ailesinin önde gelen üyeleri elbette törendeydi. Onların yanı sıra dünyanın dört bir yanından üst düzey devlet temsilcileri de neredeyse asırlık ömrünü tamamlayan Prens Philip’i uğurlamak için toplanmıştı. 

Cenaze töreni bir yana o gün çok dikkat çeken biri daha vardı: Prens Harry…

Cenaze töreninden sadece bir yıl önce karısı Meghan Markle ile ailedeki görevlerinden geri adım atıp ABD’ye taşınan Harry, diğer akrabalarından rol çaldı o gün. Asıl amacı bu olmasa da!

Yanında karısı Meghan yoktu… Hatta o törende ağabeyi William ile yan yana gelmemesi için özel düzenlemeler bile yapıldı.

YAN YANA GELMESİNLER DİYE ÖNLEM ALINDI
İlk bakışta da Harry, başta William ve bir zamanlar kız kardeşi gibi gördüğünü söylediği Kate Middleton ile de çok yan yana gelmedi.

St. George’ Şapeli’ndeki vedanın ardından Prens Philip için toplanan herkes dağılmaya başladı.

İşte o sırada beklenmedik bir gelişme oldu. Kocası William ile yürüyen Kate Middleton, adımlarını yavaşlattı ve arkalarından gelen Harry’nin yanlarına yaklaşmasına izin verdi.

Hatta iki küskün kardeşin kısa süre de olsa sohbet etmesini sağladı.

Kate’in bu davranışı “iki kardeşi barıştırmak istiyor” yorumlarına neden oldu. O gün araları bozuk olan William ve Harry için bir umut ışığı doğduğu düşünüldü.

Aradan zaman geçti, köprülerin altından çok sular aktı. Küskünlüğün bitmesi bir yana iki kardeş arasındaki uçurum daha da derinleşti..

Üstelik önce Harry’nin babası Kral Charles, sonra da Kate kansere yakalandı. Harry ve Meghan da ayrıldıkları İngiliz kraliyet ailesinin hiç hoşuna gitmeyen açıklamalarıyla gündem oldu.

KOCASINI BARIŞMAYA TEŞVİK ETTİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ 
Fakat son dönemde ortada dolaşan bazı iddialar var.

Bunlara göre Kate Middleton, tıpkı Prens Philip’in cenaze töreninde olduğu gibi yine iki kardeş arasında barış elçiliğine soyundu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Kate, kocası William’ı kardeşi Harry ile iletişime geçme konusunda teşvik etmeye çabalıyor.

Daily Express gazetesinde yer alan haberde Galler Prensesi Kate’in iki kardeş arasında her şeyin eskisi gibi olmasını arzu ettiği belirtildi.

Fakat yine ileri sürülenlere göre William’ın ise öyle kardeşi Harry ile yakınlaşmak gibi bir niyeti yok.

ONU KAYIP BİR RUH OLARAK GÖRÜYOR 
Öte yandan bir kaynağın söylediğine göre Kate, daha William ile flört ettiği dönemlerden beri yakın dostu olan Harry’ye baktığında “Bir kayıp ruh” görüyor.

Tüm ailesi tarafından dışlanan “eski dostunun” berbat bir halde köşeye sıkışıp kalmış olması nedeniyle büyük bir üzüntü duyuyor. 

ÖNEMLİ GELİŞMELERİ BİLE SIRADAN İNSANLAR GİBİ DUYUYOR
Ama yine de yapılan yorumlara göre durum öyle kolay çözülebilecek türden değil. Çünkü aileye yakın kaynaklara göre iki kardeş arasında yıllar içinde yükselen duvarlar öyle hemen yıkılacak gibi görünmüyor.

Aslına bakılırsa son aylarda ortada dolanan söylentilere göre Harry de ailesine bunca cephe aldığı için çok da mutlu değil. Yine bazı iddialara göre ABD’deki yeni hayatının ilk heyecanı geçtikten sonra Londra’daki yıllarını özlemeye başladı.

Harry, karısı Meghan, iki çocuğu Archie ve Lilibet ile Montecito’da bir yaşam kurduktan sonra ailesinden iyice uzaklaştı.

Babasının kansere yakalandığı ona telefonla bildirilse de bir zamanlar kardeş gibi olduğu Kate’in hastalığını bütün dünyadaki milyonlarca kişi gibi TV ekranlarından öğrendi.

Onun sonrasında Kate’i, kızı ve kardeşiyle katıldığı Wimbledon Açık Erkekler Finali’nde gören Harry yine heyecana kapıldı. Bir zamanlar “Hiç sahip olmadığım kız kardeşim” diye tanımladığı Kate ile iletişim kurmak geldi içinden.

KATE’E BİR NOT GÖNDERMEYE KARAR VERDİ
Harry’ye yakın bir kaynağın İngiliz basınına anlattığına göre bir zamanlar çok iyi dost olduğu Kate’i böyle iyi görmek Harry’yi heyecanlandırdı. Sonra da ona bir not göndermeye karar verdi Harry.

Söz konusu kaynak bu konuda şunları anlattı: “Harry, karısı Meghan ile birlikte Wimbledon’ı izliyordu. Kate’i böylesine ışıltılı bir halde görmek onun bir coşkuya kapılmasına neden oldu. Ardından da Kate’i dışarıda görmekten ne kadar mutlu olduğunu belirtmek ve onu tebrik etmek için bir not gönderdi.”

İngiliz Daily Express gazetesine konuşan bu kaynağa göre Meghan Markle da kocasının bu mutluluğuna ortak oldu. Her ikisi de Kate’in usul usul da olsa görevlerine dönebilecek kadar iyi hissetmesinden büyük sevinç duydu.

?

ZEYTİN DALI UZATMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
Harry ve Meghan’a yakın kaynakların ileri sürdüğüne göre Prens, ailesiyle, özellikle de ağabeyi William ile bozulan ilişkisini düzeltmek konusunda büyük bir istek duyuyor son dönemde. Bu yüzden de Kate’in Wimbledon’da eskisi gibi görevinin başına dönmesini bu konuda bir fırsat olarak gördü.

Bir başka iddiaya göre de Harry, kısa bir süre sonra bir aylığına Londra’ya gitmeyi planlıyor. O sırada da babası ve ağabeyiyle aralarındaki kırgınlığı düzeltmek için elinden geleni yapacak.

Aslına bakılırsa Harry’nin Kate’e bir mesaj göndermesiyle ilgili bu iddialar onların geçmişini bilenleri de heyecanlandırdı. Çünkü William ile evlenmeden önce de evlenip aileye katıldıktan sonra da Kate ile Harry gerçekten de kardeş gibi geçiniyordu.

DÖRT YILDIR NEREDEYSE HİÇ KONUŞMADILAR
Prens Harry, 2020 yılında aileden ayrılıklarını açıkladıktan sonra Kate Middleton ile çok fazla bir araya gelmedi. Aynı şekilde ağabeyi William ile de hiç görüşmedi.

Dedeleri Prens Philip’in cenaze töreninde Kate iki kardeşi bir araya getirip kısa süre de olsa aralarında bir diyalog kurmasını sağlamıştı. Ancak ondan sonra iki kardeş arasındaki bağlar tamamen koptu.

Harry, babası Kral Charles’ın taç giyme töreninde Londra’daydı ama ne Kate ile konuştu ve görüştü ne de William ile.

Aynı şekilde Charles’ın kansere yakalandığının açıklanmasından sonra da Londra’ya gitti ama o sırada da Kate ve William ile hiç görüşmedi. Ki zaten babasıyla da sadece 45 dakika görüşebildi. Sonra apar topar memleketine döndü.

KATE İÇİN ENDİŞE ETTİĞİ KONUŞULDU
Kate Middleton ile Prens Harry’nin artık tarihin tozlu sayfalarında kalan dostluğuna dönecek olursak… Bir zamanlar gittikleri her yere neşe götüren bu iki yakın dost artık birbirlerini görmek bile istemiyor.

Geçtiğimiz mart ayında Kate’in kansere yakalandığını açıklamasından kısa bir süre önce Harry’nin onun için endişelendiği haberleri basına yansımıştı.

İleri sürülenlere göre bu yılın ocak ayında operasyon geçirdiğinin açıklanmasından sonra ortada görünmeyen Kate’e hem sosyal medyadan hem de geleneksel basından büyük bir baskı vardı.

Söylenenlere göre Harry de bir zamanlar yakın dostu olan Kate’in bu baskı altında kalmasından dolayı üzülüyordu.

O dönemde Page Six’e konuşan Harry’ye yakın bir kaynak Prens’in ağabeyinin karısı Kate için büyük bir endişe duyduğunu söyledi.

YENGESİNE YÖNELİK BASKI ONU RAHATSIZ ETTİ
Bütün bunların üzerine Kate Middleton’a yönelen eleştiriler, onu konu alan hatta öldüğünü bile ileri süren komplo teorileri Harry’yi de rahatsız etti.

Çünkü yine bazı kaynaklara göre Harry, bütün bunları gördükçe annesi Diana’ya ve karısı Meghan Markle’a basının yaptıklarını hatırlıyor. Şimdi Kate’in de onların yaşadıklarını tecrübe ettiğini düşünüyordu.

İngiliz kraliyet ailesinden ayrıldıkları ilk dönemde “Karımın da annemin kaderini yaşamasını istemiyorum” diyen Harry, bir zamanlar en iyi arkadaşı olan Galler Prensesi Kate Middleton için endişe etmekten kendini alamıyordu. Ağabeyi William başta ailesiyle arasının iyi olmamasına rağmen hem de!

MUZİP GÜLÜŞMELERİ TARİHE KARIŞTI
Onları yıllardır takip edenlerin bildiği gibi Harry, ağabeyi William ve karısı Kate ile çok iyi geçiniyordu bir zamanlar.

Kate’in aileye yeni katıldığı dönemlerde üçünün yakınlığı gerçekten de dikkatlerden kaçacak türden değildi. Özellikle de Harry ile Kate’in haşarı çocuklar gibi suç ortaklığı yapmaları sık sık objektiflere takılıyordu.

En ciddi etkinliklerde bile William hiç duruşunu bozmadan otururken Kate ile Harry’nin birbirlerine muzipçe gülümsemeleri hatta bazen kahkahalarını tutamamaları o dönemde üçlünün takipçilerini de çok sevindiriyordu.

Bu samimiyet o dönemde uzun uzun mercek altına alınmıştı. Yapılan yorumlara göre William, çocukluğundan bu yana geleceğin kralı olarak yetiştirildi. Doğal olarak büyüdüğü zaman da bu durum değişmedi, giderek arttı.

O yüzden William, taşıdığı sorumlulukların ağırlığı altında daha ciddi davranıyordu. Ama kardeşinin kral olmak gibi bir derdi olmadığı için zaten bütün hayatını ağabeyinden daha rahat bir biçimde yaşadı. Her zaman da ortamı neşelendiren kişi Harry oldu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir