TYT-AYT sınavı ne zaman? YKS’ye kaç gün kaldı? ÖSYM üniversite sınav tarihleri

YKS 2025 Sınav Tarihleri Belli Oldu!

Üniversite sınav tarihleri heyecanla bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS başvurularının sona ermesiyle birlikte adaylar, sınav detayları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Burada belirtmek gerekir ki sınav yerleri, sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından açıklanacaktır. Peki, 2025 YKS (TYT – AYT – YDT) sınav tarihleri ne zaman? İşte merak edilen konu hakkında detaylar…

YKS 2025 Sınav Tarihi Açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

YKS 2025 Sınav Yerleri

YKS’nin sınav yerleri, sınav giriş belgelerinin yayımlanmasının ardından belli olacaktır. Ancak henüz YKS sınav yerleri açıklanmamıştır. Sınav yerleri genellikle sınavdan yaklaşık 10 gün önce ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sayfası AİS üzerinden duyurulmaktadır. Sınav yerlerinizin açıklanmasıyla ilgili güncellemeler için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYIN

Related Posts

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

PTT bu yıl memur alımı yapacak mı? PTT personel alımı iddiaları doğru mu?

PTT 2025 memur alımı yapıp yapılmayacağı başvuruda bulunmak isteyen adaylarca merak ediliyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2025 yılında 10 bin veya 55 bin personel alımı yapacağına dair iddialarla gündemde. KPSS’li ve KPSS’siz memur alımı beklentisi artarken, iş arayanlar “PTT personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler?” sorularına yanıt arıyor. Peki, 2025’te PTT memur alımı olacak mı?

Hindistan ve Pakistan neden savaşıyor? Keşmir sorunu nedir?

Hindistan Pakistan savaşı, bölgedeki savaşı yakından takip eden pek çok kişi tarafından nedenleri ile gündemde yer alıyor. Temelleri 1947 yılına dayanan Hindistan Pakistan savaşı, Keşmir bölgesindeki değerli madenler ve nüfusun çoğunluğunun Müslüman olması gibi etmenler dolayısıyla iki ülke arasında çeşitli fikir ayrılıklarını ortaya koyuyor. Hindistan, Keşmir bölgesini kendi toprağı olarak görürken, Pakistan ise Müslüman nüfusunu işaret ederek bu görüşü reddediyor. İşte, Hindistan Pakistan neden savaşıyor sorusuna yönelik detaylı bilgiler ve Keşmir sorunu hakkında bazı bilgiler

HIDIRELLEZ DUASI: Hıdırellez dilek duası nasıl edilir, ne zaman, kaç kere okunmalı? Hıdırellez’de nasıl dilek tutulur, neler söylenir?

Hıdırellez duası yada dilek dileme duası, takvimlerin 5 Mayıs’ı göstermesiyle beraber yeniden gündeme geldi. Baharın habercisi olarak bilinen Hıdırellez’de çeşitli dilek, dua ve ritüeller gerçekleşiyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, dertlerden kurtulunmasını ve Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen Hıdırellez’de dilek duası isteklerini gerçekleştirmek isteyenler tarafından edilecek. Gül ağacına para asma, nohut, fasulye ekme gibi ritüeller en yaygın Hıdırellez gelenekleri arasında yer tutuyor. Peki, Hıdırellez duası nasıl edilir, nasıl edilir, kaç kere okunmalı? İşte, Hıdırellez dilek duası hakkında detaylı bilgiler.

Pert araç alım satım yapanları üzecek gelişme! Yeni düzenleme ile çıtır hasarlı tabiri ortadan kalkıyor

Sigorta şirketinden kazalı pert arabaları alıp tamir ettirerek piyasaya sunan pek çok kişiyi üzecek gelişme, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan düzenleme ile gündeme geldi. Sigorta şirketi tarafından perte çıkartılan ancak çok fazla hasarı bulunmayan ve piyasada ‘Çıtır hasarlı’ olarak tabir edilen pert araçlar, yeni dönemde ihale edilemeyecek. İşte, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan’ın yapmış olduğu açıklamalardan detaylar

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne yeni rektör

Yaklaşık 10 yıldır rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi rektörlüğüne uzun yıllardır kurumda çeşitli görevler üstlenen Prof. Dr. Adem Akçakaya getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir